perjantai 21. marraskuuta 2014

Talvisia pikkutavaroita


Joulukuvastoja selaillessani inspiroiduin kokeilemaan muutamaa jouluista ideaa mininä. Joulukaktukset tein Marian ohjeella ja ruukut saivat pintaansa akryylimaalia ja tussikoristelut.


Piristin mukeja hieman jouluisella kuvioinnilla. Akryylimaali pysyy lasitetussa pinnassa kohtalaisen hyvin.

Hyasintti oli tietenkin saatava jouluksi. Oikean värisiä mikrohelmiä ei ollut saatavilla, joten päätin värittää kirkkaat helmet tussilla, mutten lopulta löytänyt oikein sopivaa tussiakaan. Laventelin värinen tussini oli liian vaalea näkyäkseen, ja tämä tummempi versio näyttää enemmänkin rypäletrtulta, mutta eiköhän tuo aja asian!

torstai 20. marraskuuta 2014

Jouluvalmisteluja


Kiireitä on riittänyt viimeaikoina yli oman tarpeen, mutta jotain pientä olen sentään ehtinyt askartelemaankin.

Joulukuusi on väännelty havuköynnöksestä ja oksan pätkästä, jota käytin saadakseni rungosta aidomman näköisen. Kuusenjalkaan sain inspiraation eräästä toisesta miniblogista (en valitettavasti muista mistä), joten kiitokset sinne ideasta!


Kuva näköjään paljastaa kaikki virheet, jotka eivät paljaalla silmällä erotu, höh.

Tarjotin on leikattu foliovuoan pohjasta ja lasimaljat askartelin korvakorun piikeistä, helmihatuista ja lääkkeiden läpipainopakkauksista.

Isompaan kulhoon jouduin harmikseni liimaamaan kannen kiinni, etteivät karkit kaatuilisi jatkuvasti.
Viimeksi kun tein mehiläisvahakynttilöitä nukkekotikoossa, niitä jäi reilusiti yli, joten päätin tökkiä ne sydämenmuotoisiin eyeletteihin. Ihan hyviä kynttilänjalkoja niistä tuli :)

Lisäksi kokeilin väsätä pienen enkelin erilaisista pikkutavaroista, ja muutaman lahjapaketin nukkekotiyhdistyksen lehden mukana tulleista papereista.

Eräänä aamuna ompelin taas muutaman tyynyn bussissa istuessani.

Ajattelin kokeilla eräästä blogista lukemaani vinkkiä, että tyynyt laskeutuisivat aidommin, jos ne täyttäisi chinchillahiekalla, mutten kerennyt etsimään sellaista kaupasta, joten kokeilu jää myöhemmälle.

Onneksi koristetyynyjä tarvitaan aina!

Viimeisenä askartelin vielä pienen sähkökitaran. Jos joku tunnistaa, kenelle kitaran 1:1 -kokoinen esikuva kuuluu tai miksi sitä kutsutaan, hihkaise kommenteissa!

Kitara on kaiverrettu puusta ja käytin muoviosiin materiaalina valmisruokapurkin pohjaa.

Ps. Suurin osa joulukalenteripaketeista on tullut jo turvallisesti perille, toivottavasti minunkin pakettini ovat löytäneet tiensä oikeisiin osoitteisiin. Vielä pari viimeistä luukkua on lähettämättä, mutta laitan ne matkaan tuota pikaa.

Iloista joulunodotusta kaikille!